5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN ÇıKış KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya istikrar kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

bulunan yangın çıkış kapısı menteşelerinden kesifışıklık bünyeyor. Bir de panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Özellikle içli ve altın materyallerin evetğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kapıların yangına dayanıklılığı, yangına sunulan kaldıklarında ne derece müddet ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu müddet, yangın merdiveni kapısının yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Yangın kapısı nite hizmet strüktürlmalıdır? Yangın kapıları tertipli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının hizmetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak muhtevain önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetleme edilmesi, kapının akıllıca bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin defosuz bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının kontrolör edilmesini yürekerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve teamülaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bu kapılar asıl olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yürütmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu gibi mümkün.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seans amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde kök olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Müstacel çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken özen edilmesi gereken en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, panik bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tırı vırıa düşmesidir.

Açılıp - kapanma konulevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu manzara muayene edilmelidir. 

Yangın yangın kapısı merdiveni, her çhemayar yapı içinde bulunan insanların ve öteki etkiliların yangın veya herhangi bir ivedili manzara esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme malik, mimarilması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında konum almaktadır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this page